Just be Yourself @Neanex and join the grow ambitions!

Werken bij een scale-up betekent veel verantwoordelijkheid (mee)dragen, handen uit de mouwen steken en met een klein team timmeren aan grote impact. Volgens Marco Stevens, consultant bij Neanex, kom je terecht in een hecht en oprecht team, dat professioneel is als het moet en informeel als het mag.

Scaling up 

Neanex standaardiseert & digitaliseert het informatieproces van grote bouw- en engineering projecten, voor zowel aannemers als publieke asset owners. Dit doen ze zowel met dienstverlening als met eigen software. De volledige sector digitaliseren is een krachtige visie, Neanex heeft als schalend bedrijf dus grote groeiambitie. Het team bestaat uit 18 enthousiastelingen, met een passie voor IT, analytisch denken en de bouw.

Marco doctoreerde in de wiskunde en werkt sinds afgelopen maart als consultant bij Neanex. Hij heeft een voorliefde voor structureren en helpt mensen graag vooruit bij complexe zaken. Hoewel hij opstartte in coronatijden, denkt hij met een warm gevoel terug aan zijn onboarding.

“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”

Bij een scale-up ken je al je collega’s en weet je ook wat je aan hen hebt. Bij Neanex geldt de leuze: ‘doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’.

“We zijn een IT bedrijf dat aan consultancy doet: we zijn professioneel wanneer het moet en informeel wanneer het mag. Sommige consultancybedrijven gedragen zich bij klanten echt als ‘externen’ en bewaren een bepaalde afstand. Bij Neanex is dat niet onze manier van aanpakken. Hierdoor heb ik mijn ‘home team’ – de collega’s – maar beschouw ik de klanten waarvoor ik werk ook als een team waar ik bijhoor.”

Die collega’s zijn vooral jonge, gedreven mensen met een breed palet aan skills. “Afhankelijk van wat je sterktes zijn, kan je verschillende rollen krijgen bij Neanex. Zo kan je bijvoorbeeld op korte projecten werken, ingezet worden op de langlopende projecten of ad hoc ingeschakeld worden.”

Meegroeien met het bedrijf

Het leukste aan werken bij een scale-up? Volgens Marco is het de wendbaarheid en het groeipotentieel.

Je werkt met mensen samen die zelf nog in ontwikkeling zijn. Zo kan je echt meegroeien met het bedrijf. Bovendien krijg je veel meer mee over what it takes om een bedrijf te schalen, dat gebeurt niet achter gesloten deuren. In tegenstelling tot de grotere bedrijven, zet je als team mee je schouders onder het groeipotentieel.”

“Nog een voordeel is dat we gewoon ‘kunnen doen’. We hangen niet vast aan grote processen of protocollen en kunnen op heel wat opportuniteiten springen. De wendbaarheid waarmee beslissingen genomen kunnen worden, geven veel voldoening.”

Talent wanted

De company culture van een scale-up zit niet vervat in 101 presentaties en documenten. Je voèlt het gewoon.

Ook op zoek naar die klik tussen jou en je toekomstige werkgever? Neanex is één van de 20 scale-ups die momenteel het Find Your Team traject van Netwerk Ondernemen volgt.

Alle scale-ups en hun vacatures vind je hier. Schrijf je ook meteen in voor onze digitale jobfair ‘Scale-ups zkn. Talent’ op 25 november, waar je alle scale-ups op een laagdrempelige manier leert kennen.

Scale-ups zkn. Talent


Ontdek onze jobaanbiedingen hier

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x